Autófesték színkeverés

Autófesték Színkeverés

Autófesték színkeverés

Pontos szín gyári autófesték rendszerekből az autó színkódja alapján

Bármennyire óvjuk autónk fényezését sajnos idővel elkerülhetetlenek a kisebb nagyobb sérülések, amik elcsúfítják a fényezést. Autópályán elég egy apró kavicsfelverődés és a nagy sebesség miatt a kemény lakk felületet áttörve egészen a fémig hatol a sérülés. Bár csak apró hibának tűnik, de nem szabad elhanyagolnunk az ilyen sérüléseket, hiszen néhány hónap múlva megjelenik a megállíthatatlan rozsda.

De mit tehetünk,ha megtörtént a baj?

Ha szeretnénk elkerülni a nagyobb problémákat, akkor érdemes a lehető leghamarabb javítani a sérüléseket. Szerencsére ma már bármelyik autófesték bolt rendelkezik olyan festékkeverő rendszerrel, amiből a szakemberek egy számítógépes program segítségével az autó gyári színkódja alapján előállítható a pontos árnyalat. A színkeverés történhet még egy festett minta alapján is, amit el kell vinnünk az üzletbe. Fontos megjegyezni, hogy a minta nem egy fénykép az autóról az kizárólag egy festett fémfelület lehet; ilyen például az autó tankajtója.

Színkód alapján kevert festék – Sprayben is

Az apró kőfelverődések javítására a legjobb megoldás egy 2-komponensű autó javító stift. Használata egyszerű, nem igényel semmilyen szakértelmet. Ha esetleg elrontjuk a javítást, akkor is letörölhető a festék a száradás előtt, csak egy hígítós rongyra lesz szükségünk. Persze érdemes gyakorolni, hogy minél kevesebb vegyszernek tegyük ki a lakkfelületet és természetesen magunkat. Nagyobb baj esetén, esetleg ha szeretnénk színrefújni egy tolatóradart vagy bármilyen alkatrészt, akkor az autófestéket spray flakonba is beletöltik nekünk. Ezzel sokkal könnyebb nagyobb sérüléseket esztétikusan javítani, hiszen a szemcsék egyenletesen terülnek el a felületen.

Hogyan kapunk pontos színt? Hol található az autó színkódja?

Az autók színkódját nem a forgalmi engedélyben fogjuk megtalálni, ahogy azt sokan gondolnák. Az autófesték keveréséhez szükséges kódot elsősorban az autón lévő matricán jelzik, de érdemes megnézni a szervizkönyvben is. Mivel minden gépjárműnél más kinézetű és különböző helyen eldugott  táblán vagy matricán jelzik a kódot, ezért az alábbi színkód kereső oldalt ajánlom figyelmükbe.

AUTÓ SZÍNKÓD KERESŐ

 

Autófestékboltok - Autófesték bolt kereső