Blog

featured polirtanfolyam

Polírozó tanfolyam – Hamarosan! – CarColor.hu

Információink szerint megkezdődött idén az első hivatalos Rupes BigFoot Car Detailing & Training Centre építése Magyarországon, ami a jövőben otthont ad a hivatalos RUPES BigFoot polírozó tanfolyamoknak. Az 500 m²-en felépülő polírbázis a legmagasabb követelményeknek megfelelően, a legmodernebb technológiával lesz felszerelve, hogy a tanfolyam résztvevői a lehető legjobb képzést kapják.

 

Legyél Te is profi! Lesd el a trükköket a RUPES hivatalos magyarországi technikusaitól és ismerd meg a legújabb technológiai fejlesztéseket.

A tanfolyam részletei

 • Az oktatás időtartama 2 nap
  (1. nap elmélet – 2. nap gyakorlat)
  Fontosnak tartjuk, hogy ne csak azt tudd, hogy mit kell csinálni, hanem azt is, hogy miért csinálod. Az elméleti tudás pontosan olyan fontos, mint a gyakorlati tapasztalat, éppen ezért a polírozó tanfolyam első napján minden elméleti tudást megszerezhetsz, amire csak szükséged lehet a sikeres munkához.

 • Minden RUPES gépet kipróbálhatsz
  Gyakorlati oktatás alkalmával a résztvevők minden RUPES gépet, kiegészítőt és segédanyagot kipróbálhatnak.
 • Az oktatás résztvevői hivatalos oklevelet kapnak
  Ezenfelül egyedi RUPES promóciós ajándékokkal is kedveskedünk, mert jófejek vagyunk. 🙂

A fontos tudnivalók

 • Az oktatás díja, jelentkezés és fizetés
  A korlátozott férőhelyek miatt a részvételi díjat a jelentkezés elfogadását követő 3 munkanapon belül ki kell egyenlíteni. Az oktatás résztvevői az oktatás időtartama alatt 20% kedvezményben részesülnek minden RUPES termék árából. Ezt a lehetőséget átruházni, elhalasztani, más kedvezménnyel összevonni nem lehet.

 • Nem hagyunk étlen-szomjan
  Ittléted alatt kávét, üdítőt, snacket és ebédre meleg ételt biztosítunk.
 • Az oktatás helye és ideje
  Elméleti és gyakorlati oktatás budapesti telephelyünk oktatóbázisán tartjuk. (1195 Budapest, Vas Gereben utca 4/d) Ideális létszám 6-8 fő. A tanfolyam pontos kezdetéről időben egyeztetünk a jelentkezőkkel.
A hamarosan újrainduló Polírozó tanfolyamokat a CarColor Kft. szervezi, és az óriási túljelentkezés miatt érdemes azonnal lecsapni az üres helyekre, amint lehetőségetek van rá.

Megsérült az autód fényezése? Mutatjuk hogyan javítsd egyszerűen, házilag!

Karcolások és kőfelverődések javítása otthon – Javítóstift használatával.

A legtöbb autótulajdonos családtagként kezeli a gépjárművét, néhányan “túlféltik” ,de vannak olyanok is, akik csak egy igáslovat látnak benne. Egy valamiben azonban mindannyian egyetértünk:

Ha megsérül az autó fényezés, azt mihamarabb javítani kell!

Nem csak az esztétikai hiba jelent gondot, hiszen egy apró kőfelverődés egy néhány milliméteres karcolás szinte alig látható, legalább is eleinte. Jobb,  ha tisztában vagyunk vele: Ha egy kőfelverődés vagy karcolás miatt megsérült fényezéssel nem foglalkozunk, akkor néhány hónap elteltével rozsdásodni fog és az 1-2 milliméteres hiba centiméteressé, majd tenyérnyi rozsdafolttá válik. Ekkor már nem lesz lehetőségünk egy olcsó színrekevert fényezés javító stifttel kijavítani a hibát, mert biztosan autófényező szakember segítsége lesz szükségünk. Egy ilyen művelet a mai (2021) árak mellett elemenként 40 – 100 Ezer forintos költség.

Mutatjuk, hogy javítsd otthon a karcolást és kőfelverődés okozta fényezési hibát egyszerű módszerrel

Ha a sérülés mérete nem nagyobb egy 5 Forintos érménél, a legjobb megoldás a Fényezés javító stift!

1. lépés – Tisztítsd meg a felületet!

Minden javításnál elengedhetetlen a tiszta munkafelület és ez hatványozottan igaz ha az autónk fényezését szeretnénk kijavítani. Keressünk egy jó helyet az autónak, ahol megfelelőek a fényviszonyok és a szél sem fújja a port a friss festékbe, erre egy garázs éppen megfelelő, de ha nem áll rendelkezésre, akkor egy szélmentes napot válasszunk a javításra. Ha minden körülmény adott, akkor először is mossuk le az autót és távolítsunk el minden szennyeződést a felületről. Töröljük szárazra egy puha mikroszálas kendővel vagy hasonló minőségű anyaggal.

2. lépés – A festék ellensége a ZSÍR – Számolj le vele!

Ha lemostuk az autót, akkor jó eséllyel eltávolítottuk a por és sár maradványokat a fényezésről, viszont láthatatlan ellenségünk még mindig a felületen várja, hogy kiszúrjon velünk: a ZSÍR és Szilikon származékok, amelyek tönkreteszik a festék tapadását. Szerencsére erre is van megoldás, mégpedig a Szilikon lemosó nevű anyag, ami végleg leszámol a láthatatlan felületi szennyeződésekkel. Ezzel az anyaggal töröljük át a felületet, de ha épp nincs belőle otthon, akkor tiszta alkohol is megfelel erre a feladatra. Vigyázz, mert ezek az anyagok fokozottan tűzveszélyesek, ne dohányozz közben!

3. lépés – Végre festünk! Készítsük elő a javító stiftet.

A színrekevert javító stift csomagban kaptunk egy fém dobozt tele festékkel, amit használat előtt jól fel kell keverni. Mivel a dobozban az autó élettartamára elegendő festéket kapunk, ezért csak egy kisebb mennyiséget töltsünk át a javítóstiftbe.

4. lépés – Ne ess neki azonnal a fényezésnek – Gyakorolj!

Mielőtt nekikezdenénk az autó fényezésének javításába vegyünk elő egy tiszta papírt és húzzunk rajta néhány csíkot az ecset segítségével. Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így megismerhetjük az ecset használatát és a festett papírt az autó fényezés mellé tartva ellenőrizhetjük a szín egyezését.

5. lépés – Végre festhetünk – Óvatosan!

Ha megtisztítottuk a felületet, begyakoroltuk javító stift használatát és még a szín is megfelelő, akkor jöhet a fényezési hibák eltüntetése. Az ecset segítségével vékonyan vigyük fel a felületre az autófestéket és próbáljunk minél pontosabbak lenni. Ha eleinte nem megy, akkor sem kell pánikba esni! Ha túlmegyünk a hibán, nem lesz szép a javítás vagy bármi okból elrontottuk, akkor egy univerzális hígítóval (ne nitró hígítót használj!) óvatosan töröljük le a felületet. Fontos, hogy a hígítót teljesen töröljük le a felületről és ezt követően szilikonlemosóval tisztítsuk le. Ha megint tiszta a felület, akkor előröl kezdhetjük a festést. Ez mindaddig folytassuk, míg az összes hibát kijavítottuk.

6. lépés – Várjuk meg a száradást – Ne mossuk le!

Ha sikeresen eltüntettük a kőfelverődéseket és karcolásokat, akkor nincs más dolgunk, mint megvárni az autófesték teljes száradását. Ez hozzávetőleg 1-2 hét, ezért eddig ne mossuk le az autót. Ha megszáradt, akkor magasnyomású mosó sem fogja lehozni a felületről, úgyhogy nyugodtan használhatjuk. (persze ne a fémet is átlyukasztó fokozaton) 🙂

A profi anyagokat és tanácsokat a  CarColor Kft.-től kaptuk – CarColor.hu – A fényezés itt kezdődik 🙂

Autó lakk javítás

Autólakk lepattogzás javítása házilag

Autólakk lepattogzás javítása házilag

Gyakori probléma hibás vagy nagyon régi fényezés esetén, hogy a lakk réteg nagy darabokban felválik a felületről. Sajnos ezt a problémát megfelelő minőségben csak egy teljes újrafényezéssel lehet megoldani, de egy régi autónál ez akár a gépkocsi árának többszöröse is lehet.

Mit tehetünk otthon az ilyen lakksérülésekkel

Ha szeretnénk, hogy jobban nézzen ki a felület, de nem éri meg autófényezőhöz vinni a gépet, akkor házilag is javíthatunk rajta egy kicsit. (Ismételten fontos megjegyezni, hogy ezt a típusú hiba tökéletesen csak teljes újrafényezéssel javítható, ezért ha profi végeredményt akarunk, akkor vigyük szakemberhez az autót.)

Autólakk Javítása házilag videó

Amint eltávolítottunk minden olyan lakkrészt, ami nem stabil, jöhet a zsírtalanítás. Ehhez szükségünk lesz szilikonlemosóra (Fontos, hogy ne hígítót használjon, mert az fel fogja oldani a bázis festéket is!) Amint áttöröltük a felületet csiszoljuk meg vizes! p1200 – p1500-as papírral . Erre azért van szükség, hogy a megszáradt bázisra rá tudjon tapadni a lakk. Ezt követően ismét töröljük át a felületet szilikonlemosóval. Ahhoz hogy minden port eltávolítsunk használhatunk egy úgynevezett “mézes kendőt”, ami arra lett kitalálva, hogy az összes maradék port és szennyeződést eltávolítsa festés előtt. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a lakkozás.

Milyen lakkot válasszunk?

Ma már spray formában is kapható 2-komponensű lakk, amivel nagyon kemény és ellenálló felületet hozhatunk létre. Ezeket jellemzően 5-10 E Ft közötti áron vehetjük meg és az aktiválást követően a teljes flakont fel kell használnunk. Amennyiben olcsóbb megoldást keresünk, akkor egy jobb minőségű 1-komponensű lakkot kell keresni. Tudni kell azonban, hogy az 1-komponensű lakkok néhány év alatt elfáradnak majd az állandó napsütés és időjárási körülmények következtében.

Forrás: https://spraytoltes.hu/autolakk-lepattogzas-javitasa/

 

Műanyag fényezés otthon

Díszléc festése házilag – Mindenhezis.hu

A neten böngészgetve találtam ezt a szuper leírást a mindenhezis.hu blogon, aminek egyből követője is lettem.  A projekt egy Volvo V50-es, aminek az  egyik díszítő eleméről elkezdett leválni fóliaként a festék. A műanyag felületek fényezése visszatérő kérdés és sokaknak okoz problémát. Remélem, hogy így több emberhez is eljut ez a szuper leírás. Nem is szeretnék több infót átvenni a szerzőtől, kattintsatok a cikk elolvasásához: katt

Sajnos nem találtam kapcsolatot az oldalon, hogy engedélyt kérjek a tartalom linkeléséhez, de remélem nem baj, hogy hivatkozok rá.
Forrás: https://mindenhezis.hu/autofenyezes-hazilag/

 

autófestés házilag tippek

Autófestés házilag – Tippek hogyan

Első és legfontosabb tanács, hogy mindig jó minőségű alapanyagokkal és megfelelő szerszámokkal dolgozzunk, mert a munkák végeredményét nagyban befolyásolja. Mivel olcsó autófestés esetén nem valószínű, hogy beruházunk több tíz- vagy százezer forintos fényezőpisztolyra, kompresszorra, csiszológépre stb., ezért a legolcsóbb megoldást a sprayben kapható autójavító termékeket használjuk. Az autónk színkódjának ismeretében egy közeli autófestéket forgalmazó boltban gyorsan elkészítik a spraybe töltött autófestéket, így nem kell bajlódni a hígítással, keverési arányokkal és levegőnyomás állításával. [...]

részletek

Autófesték Színkeverés

Autófesték színkeverés

Pontos szín gyári autófesték rendszerekből az autó színkódja alapján


Bármennyire óvjuk autónk fényezését sajnos idővel elkerülhetetlenek a kisebb nagyobb sérülések, amik elcsúfítják a fényezést. Autópályán elég egy apró kavicsfelverődés és a nagy sebesség miatt a kemény lakk felületet áttörve egészen a fémig hatol a sérülés. Bár csak apró hibának tűnik, de nem szabad elhanyagolnunk az ilyen sérüléseket, hiszen néhány hónap múlva megjelenik a megállíthatatlan rozsda.

[...]

részletek

Autófesték keverés

Színre kever autófesték – Mit jelent?

Egy kis autófesték történelem ;)


Az autógyártók az elmúlt egy évszázadnyi fejlődés során a legkülönbözőbb színárnyalatokat megálmodva igyekeztek a vásárlók kedvében járni. Ahhoz, hogy ezt a több százezer árnyalatot elkészítsük szükséges egy úgynevezett színkeverő rendszer, amiből előállítható egy adott árnyalat.

„A vevőnk bármilyen színben megrendelheti autóját, feltéve, hogy a szín fekete.”
(Henry Ford) 

[...]

részletek